Sminktetoválás kisokos

Foglalás menete

1 – Bejelentkezés

Szalonunkban a bejelentkezés online (időpontfoglaló rendszer, Facebook, email) vagy telefonon +36 (20) 583-7267 történhet. Bejelentkezés után a foglalórendszerünk azonnal küld a megadott email címre egy visszaigazoló üzenetet (lehet véletlenül a spam mappába kerül ezért érdemes ott is megnézni, amennyiben nem találod).

2 – Emlékeztető

A foglalórendszerünk 3 nappal foglalás előtt értesít az időpontodról, de szalonvezető kolléganőnk is fog keresni sms formájában ugyanígy 1-3 nappal korábban, így fontos, hogy jó telefonszámot adj meg, ahol el tudunk érni. Az emlékeztető sms-re kérünk választ, hogy tudsz-e jönni a megbeszélt időpontra. Ha nem érkezik válasz az sms-re, két alkalommal próbálkozunk a hívással, majd sms-t küldünk, ha egyikre sem érkezik válasz, sajnos az időpontodat törölnünk kell.

3 – Elfelejtett időpontok

Amennyiben ennyi emlékeztető esetén mégis előfordul, hogy a vendég nem érkezik meg hozzánk, abban az esetben csak úgy foglalhat új időpontot, ha a szolgáltatás 100%-át elutalja előre, ezt így lefoglalt időpontot 1-szer lehet módosítani, ezt követően a szolgáltatás ára nem kerül visszautalásra. Természetesen mindenkinek lehet váratlan, esetleg nem várt esemény az életében, ahogy nekünk is. Kérlek ahogy megtudod, hogy nem tudsz eljönni a megbeszélt időpontra jelezd felénk, hiszen a várólistánk hosszú, így más szívesen eljönne helyetted.

4 – Időpont lemondása

Természetesen lemondhatók az időpontjaink, akár telefonon, Facebook üzenetben vagy e-mailben. Ha az időpontfoglaló rendszert használtad, akkor azon keresztül is lemondhatod a foglalást. Megköszönjük, ha ezt időben megteszed.

Tetoválás előtti tudnivalók

Befolyásoló tényezők

Természetesen a szakmai tudásunk jelentősen emeli a sikeres végeredményt, a legmodernebb eszközökkel és anyagokkal dolgozunk, de a tetoválás során egy élő szövettel dolgozunk, amelyben számos élettani tényező befolyásolja a végeredményt és tartósságot: az immunrendszer aktivitása, a szervezet kémhatása, a bőr minősége, típusa, a folyadékfogyasztás, hormonháztartás, külső behatások, betegségek és még rengeteg dolgot sorolhatnánk. A sminktetováló nem lát bele a szervezetnek azon működéseibe, amelyek befolyásolhatják a tetoválás gyógyult minőségét és tartósságát esetleges nem kívánt reakciókat, mint pl.: allergia. Ebből adódik, hogy nem lesz mindenkié egyforma vagy amilyeneket fotókon látni lehet. Erre apellálva az elvégzett munka után nem áll módunkban a szolgáltatás díját visszatéríteni vagy az első utáni további korrekciókat díjmentesen végezni. A szervezetben aktív gyulladás esetén a pigment kilökődhet, pl.:nőgyógyászati gyulladások esetén (PCO szindróma, stb). A hormonkészítmények szedése befolyásolhatja a tetoválás színét és tartósságát is, pl.:pajzsmirigyre szedett gyógyszer, szoptatás, növekedési hormon szedése testépítők esetében, stb.

Rosaceás bőr esetében (a bőr és arcbőr hajszálereinek gyulladt állapota) minden színt hamvassá, azaz hűvössé teszi. Ez az állapot nem minden esetben befolyásolja a pigment végleges színét, de meg van rá az esély.

Kizáró tényezők

Az adott esetekben nem készítünk sminktetoválást:

 • Terhesség
 • Vérhígító vagy fokozott vérzékenységet okozó gyógyszerek szedése
 • Lázas állapot
 • Fertőző betegségek
 • Alkoholos és más tudatmódosító szerek használata esetén
Meglévő tetoválás

Ha már van meglévő tetoválásod a területen, amit nem mi készítettünk, kérlek küldj egy fotót nekünk (emailt az info@spiritualpmu.hu vagy Spiritual Sminktetoválás Facebook oldal) és megírjuk el tudjuk e készíteni a tetoválásodat. Ez fontos, hiszen nem minden esetben megoldható egy meglévő sminktetoválás fedése vagy átalakítása. Amennyiben nem megoldható, javaslunk eltávolítási módszert, amit a szalonunkban igénybe vehetsz. 

Javítások

Ha elrontott sminktetoválásod van, tudnod kell, hogy nem minden esetben tudjuk elvállalni a munkát. Ha eltávolítás a megoldás a szakmai megítélésünk alapján, akkor teszünk javaslatot, hogyan lehet eltávolítani a tetoválást. Amennyiben úgy ítéljük, hogy a tetoválás javítható és a vendég kérése is reális, csak ebben az esetben vállaljuk el a javítást. Ez az eredmény természetesen esetfüggő, de összességében azt lehet elmondani, hogy az adott helyzetből megpróbáljuk a legtöbbet kihozni. Ilyen esetekben a vendégnek reális elvárásának kell lenni, hiszen a végeredmény egy javítás esetében nem lehet 100%, hiszen az adott munkát próbáljuk meg javítani. Emiatt valószínű, hogy az 1 db ingyenes korrekcióba nem fér bele, és további korrekció is szükséges, így a 2. korrekció és az összes azt követő 15.000 Ft alkalmanként.  

Herpesz

Ajaktetoválás előtt ha már egyszer is volt herpeszed életed során, kötelező szedni a Telviran vagy Herpesil kapszulát, mely receptköteles. Szedni elkezdeni elég a tetoválás napján, erős herpeszre való hajlam esetén 1-2 nappal korábban. Herpesz elleni krémek nem jók. Amennyiben a vendég nem gondoskodik a herpesz elleni védelemről és az mégis megjelenik, úgy az ajaktetoválás végeredménye nem feltétlenül marad tökéletes. Tehát a herpesz elleni védelem a vendég feladata.

Szemöldökfestés

Ha lehetséges 3 héttel tetoválás előtt ne festesd be a szemöldököd, mert a szőr színe mérvadó lehet.

Műszempilla

Szemhéj tetoválás esetében a műszempillát le kell oldani. Amennyiben műszempillával érkezel, sajnos nem tudjuk elkészíteni a tetoválást. A pilla leoldását a szemhéj tetoválás előtt 3 nappal célszerű elvégeztetni.

A tetoválás folyamata

A szemöldöktetoválás 1,5 – 2 óra, a szemhéj tetoválás 1,5 – 2 óra és az ajaktetoválás 2,5 – 3.5 óra hossza, ezekkel az időtartamokkal kell kalkulálnod.
Sokszor halljuk a rossz tapasztalatokat, mely szerint fájdalmas a tetoválás. A jelenleg kapható leghatékonyabb érzéstelenítő készítményeket használjuk szalonunkban, így minimálisra csökkentjük a fájdalomérzetet. A vendégek általában inkább csak kellemetlennek mondják, de van akinek egyáltalán nincs fájdalomérzete tetoválás közben.
A tetoválásod formáját gondos előrajzolás után készítjük el, ezt megelőzően többször megnézhetted az előrajzolást a kézi illetve a nagy tükörben is. Az előrajzolt formát a sminktetovláó és a vendég közösen tervezi meg. Ez a forma kerül betetoválásra, ettől a formától a sminktetováló nem tér el, hiszen ez ad iránymutatást a tetováláshoz.

Ha gyógyulás közben vagy után valamilyen oknál fogva mégsem tetszik az általad beleegyezett forma (pl.: túl vastagnak találod, mégsem tetszik az alakja) nem áll módunkban változtatni rajta, hiszen a sminktetoválás nem „leradírozható”, hozzátenni tudunk, elvenni már csak tetoválás eltávolító módszerekkel lehet, ami több alkalommal hatékony és 4 hetente 1 kezelés végezhető.

Természetesen az apróbb eltéréseket, világosabb részeket, hiányzó szálacskákat, stb. gyógyulás után korrekciókor kijavítjuk, ha szükséges. A sminktetoválások színe, tartóssága, a tetováló technikától, a bevitt pigmenttől, a bőr állapotától, bőrtípustól, életkortól, a bőrt érő környezeti hatásoktól (pl. szolárium, nap), a bőr saját pigment tartalmától függ. A betetovált színanyag elhalványulása, kopása a bőrfelszíni (kozmetikai) tetoválás természetes velejárója és egyénenként változó, mivel a szervezet és környezeti hatások is eltérőek.

Az arcunk nem szimmetrikus, a mimikai izmok az egyik oldalon mindenkinél aktívabbak, így nem mozognak szimmetrikusan, ezért geometriai szimmetriát nem, optikai szimmetriát lehet tervezni. Tehát egy sminktetoválás akkor lesz teljesen szimmetrikus, ha egy izomműködéstől mentes, tökéletesen szimmetrikus felületre készítjük, ilyen pedig élő emberen nem létezik. A sminktetováló szakember előrajzolás során szemből és a tükörből is ellenőrzi az előrajzolást, mivel a tükörkép teljesen mást mutat, mint a szemből nézet, a két kép (tükörkép és szemből nézet) soha nem lesz egyforma az arc aszimmetriája miatt, de törekszünk arra, hogy ez a két szög a lehető legközelebb álljon egymáshoz.

A sminktetoválás során kizárólag optikai szimmetriát tudunk elérni, geometriai szimmetriát nem. Ez azt jelenti, hogy milliméter pontosan nem fog megegyezni a 2 oldal, de mivel arcunk sem szimmetrikus így ez nem jelent gondot. Például a emberek 99%-nak picit ferde az orra vagy az egyik szem közelebb van az orrhoz, sőt sokszor az is előfordul, hogy az egyik szem lentebb van mint a másik. Mivel a 2 szemöldökcsont nem egyforma, az általános jelenség, hogy az egyik szemöldökvégnél a csont laposabb az egyik oldalon, a másik oldalon jobban kidomborodik, a felsorolt dolgok legalább egyike biztos, hogy a te arcodon is így van, ez mind befolyásolja a szemöldök elkészítését. Mindezeket figyelembe véve kell kialakítani az egyedi formát az archoz.

A tervezési idő a legtöbb esetben 15-45 óra percet is igénybe vehet, az ettől hosszabb tervezési időnél mérlegelni kell a vendég “RACIONÁLIS elvárásait”. Szakmai és esztétikai szempontoknak ellentmondó előnytelen rajzolat kialakítása során, a tetováló elzárkózhat annak elkészítésétől.

Ahogy tapasztalni fogod a sminktetoválásod gondos előrajzolás során fog elkészülni. Mivel „hozott anyagból” dolgozunk így a Te arcod fogja befolyásolni az előrajzolást, mindenkinek egyedi szemöldök, szemhéj és ajaktetoválást készítünk, mivel minden arc egyedi. Mindezeket figyelembe véve kell kialakítani az egyedi formát az archoz.

A szalonunkban elkészített sminktetoválások közül kizárólag az ajaktetováláshoz javasol és ad utóápoló készítményt. Szemöldök és szemhéj tetoválás esetén az úgynevezett “száraz gyógyulást” javasolja, mivel tapasztalataink azt mutatják az általunk használt pigmentek szebben gyógyulnak ebben a formában.
A sminktetoválás előtt minden vendég elolvassa és kitölti a beleegyező nyilatkozatot, mely szerint saját akaratából készül el a tartós smink, ide jegyezzük fel milyen tetoválást készítünk, a munka során használt pigmenteket, hiszen bőrtípusonként eltérő lehet kissé a gyógyult szín, illetve a dátumot, így pontosan tudjuk majd mikor készült a tetoválás. Érzéstelenítés után következik az előrajzolás, mely 10-40 percet vehet igénybe. Ha megtaláltuk azt a formát, ami neked maximálisan megfelel, csak ebben az esetben kezdjük el a kért sminktetoválást a megbeszélt színnel, a folyamat 45 – 90 percig tart, attól függően melyik területet tetováljuk. A tetoválás helyes ápolásáról minden vendéget szóban és írásban is tájékoztatunk.

Tetoválás utáni teendők

Szemöldöktetoválás után 2-3 órával óvatosan langyos vizes vattával átmoshatjuk a felületet, hogy az esetleg távozó szövetnedv ne száradjon rá a területre, így nem fog vastag sebecske képződni rajta. Ilyenkor a vattán maradhat némi pigmentmaradék is, ne aggódj, ilyenkor nem tudsz kárt tenni a tetoválásodban, nem tudod letörölni.

Sminktetoválásodat 2 hétig nem érheti intenzív UV sugárzás, tehát tilos szoláriumba menni és direkt napfénynek kitenni, főleg nyáron. Amennyiben mégis erős uv sugárzás éri, a szín módosulhat. Az ilyen színmódosulás egyértelműen megállapítható.

A tetoválást víz érheti, de nem áztathatjuk a felületet. Tehát meg lehet nyugodtan mosni a tetoválást, sőt meg is kell, de közvetlenül utána szárazra kell törölni.

A sebet nem szabad kaparni, tépkedni.

Ajaktetoválásnál figyelni kell a napi többszöri fertőtlenítésre, mivel az étel az ajkunkhoz ér, így fokozott a fertőzésveszély. Az első 3 napban minden étkezés után fertőtlenítsd le az ajaktetoválásod, majd kend be utóápoló krémmel.

Ajaktetoválás előtt akinek élete során 1-szer is volt herpesze KÖTELEZŐ szedni Telviran kapszulát, mivel nagyon valószínű, hogy ki fog jönni ismét. Ha nem emlékszel volt e herpeszed, akkor is érdemes szedni.

A tetoválás színe az első napokban igen intenzív, nem kell tőle megijedni.

A szemhéj és ajaktetoválás a tetoválást követő 1-3 napon még be szokott duzzadni, ez teljesen normális reakció, a szemöldök területére nem jellemző.

1 héten belül a vékony sebecske darabokban távozik, ami alatt a tetoválás elég világos, ez a szín nem mérvadó, hiszen a bőr még gyógyul. Ahonnan leesett a seb, már elkezd a tetoválás színe “érni”, mivel nem egyszerre esik le a varr, így a festékezettség foltosnak tűnhet. A végleges színe 4-6 hét után alakul ki, addig semmi ok az aggodalomra. Korrekciót 6. héttől végezzük el.

Szalonunkban az első korrekció 3 hónapon belül ingyenes. Mi minden esetben szeretjük a munkánkat ellenőrizni. Amennyiben valaki bármilyen oknál fogva nem tud 3 hónapon belül megjelenni, a szalon nem köteles a korrekciót ingyenesen elvégezni. Így kérünk titeket ennek a figyelembe vételére.

A korrekciót a tetoválást követő 6. héttől javasoljuk, de 4 hétnél korábban semmiképpen nem végezhető el, mivel a bőr nem gyógyult meg teljesen.

Szeretnénk, hogy tudd, sminktetoválás során a bőröddel dolgozunk és nem egy papírlapot színezünk ki. A bőrödben számos élettani folyamat zajlik, a tetoválás befolyásolja az immunrendszer, hormonok, napozási szokások, használt kozmetikumok, folyadékfogyasztás, a bőr aktuális állapota, stb.

Szemöldöktetoválás esetén: 1-3 év (mely egyénfüggő lehet több és ritkán lehet kevesebb is)

Szemhéj tetoválás esetén: 1-5 év (mely egyénfüggő lehet több és ritkán lehet kevesebb is)

Ajaktetoválás esetén: 1-5 év (mely egyénfüggő lehet több és ritkán lehet kevesebb is)

Néhány példa:

 • Egyes vendégeknek az immunrendszere gyorsabban bontja a pigmenteket.
 • Jó minőségű bőrben szép, élesek maradnak például a szálacskák, míg egy tág pórusú, zsíros bőrben sokkal jobban megterülhet.
 • Egy rosaceás bőr esetében a színek hidegebb tónusúra gyógyulhatnak, de ez sem törvényszerű.
 • Bizonyos gyulladásos folyamatoknál halványabb lehet a végeredmény.
 • Hideg altónusú bőrnél minden szín kicsit hidegebbre gyógyul, ezért van az például, hogy valakinek egészen fekete a szemhéj tusvonala és van akinek hamvas, minimálisan kékes.
Először is a gyógyulási folyamat során be kell tartanod az ápolási utasításokat.

A túlzott napozás és szoláriumozást, ha mellőzöd, sokkal tovább fog tartani a sminktetoválásod.

Igyál sok folyadékot!

Étkezz egészségesen, hiszen ez a bőrünk állapotát befolyásolja.

Ennek a témának érdemes egy külön pontot szentelni. Persze tudjuk, hiszen a csapból is ez folyik: “az uv sugárzás nagyon káros”. Ez igaz is, és egy nagyon egyszerű példával tudom is szemléltetni mit tesz az uv sugárzás a sminktetoválásokkal. Láttál már mediterrán országokban teljesen mattra kopott autót? Ez igen gyakori jelenség pl: Olaszországban.

Mi történik az autókkal? Az uv sugárzás egyszerűen “megeszi” a festéket. Ugyanez történik a napozáskor, a szoláriumban és ha tartósan intenzív napsugárzásnak teszed ki a tetoválásod.

Jó tanács:

 • Ha napozol mindig használj legalább 30 faktoros fényvédő krémet
 • A rendszeres szolárium használat nagyon káros a bőrnek és a sminktetoválásoknak is. Próbáld meg mellőzni vagy minimalizálni a használatát.

Gyakran ismételt kérdések

Az én bőrömben nem marad meg a festék!

Megnyugtatlak ilyen nincs, megfelelő szaktudással bejuttatott pigment a bőrben marad. Persze bizonyos bőrtípusok esetén a korrekció alkalmával lesz tökéletes a tartós smink.
Rosaceás bőr esetében (a bőr és arcbőr hajszálereinek gyulladt állapota) minden színt hamvassá, azaz hűvössé teszi. Ez az állapot nem minden esetben befolyásolja a pigment végleges színét, de meg van rá az esély.

Le kell borotválni a szemöldököm?

Nem borotváljuk le a meglévő szemöldökszőröket, én annak vagyok a híve, hogy a meglévő szőröket megtartsuk a tervezett formán belül, így még természetesebb lesz az összhatás.

Fogok tudni szemhéjtetoválás után vezetni?

Természetesen igen, a szemhéjon minimális ödéma illetve véraláfutás keletkezhet néhány esetben, melyek pár nap alatt elmúlnak nyomtalanul, de a legtöbb esetben alig észrevehető, hogy tetoválás készült a szemhéjon. Hogyan lehetséges ez? Ez a legmodernebb sminktetováló gépnek, a professzionális higiéniai tűmoduloknak és a technikánknak köszönhető.

Szükséges e az időpont előtt találkoznunk?

Nem szükséges, mindent az időpontod alkalmával beszélünk meg és készítjük el a sminktetoválásodat.

Befesthetem-e a szemöldököm szemöldöktetoválás előtt?

Ha lehetséges szemöldöktetoválás előtt 2-3 héttel már nem festesd be a szemöldököd, mivel a szőr színe is mérvadó lehet a pigmentek kiválasztása során.

„Egy sminktetoválás attól jó, hogy örök életre szól.”

Egy sminktetoválás akkor szól örök életre, ha azt testtetováló festékkel készítik el, így a festék valóban ott marad. Mi sminktetoválók az arcon sminktetováló pigmentekkel dolgozunk. Az évek múlásával a bőrünk változik, nem tudnak olyan festéket gyártani, amely ehhez a változáshoz tudnak alkalmazkodni, úgy hogy tartsa például a szép barna színét. Így egy testtetováló festékkel készített 10 éves szemhéj vagy szemöldöktetoválás kék vagy szürke. Biztos láttál már idős bácsikon tetoválást, azok a kék tetoválások hajdanán feketék voltak. Így ha sminktetoválásra adjuk a fejünket, válasszuk a minőséget, melyet frissíteni kell, de mindig szép lesz a színe.

Nyáron sminktetoválás?

Igen, nyáron is tetováltathatsz, arra kell figyelned, hogy 2 hétig ne érje intenzív uv sugárzás, azaz ne napozz és ne szoláriumozz. Tehát a nyaralás előtt 2-3 héttel nyugodtan jöhetsz tartós sminket készíttetni.

További kérdésed van?

Jöhet a tetoválás?