Elszíneződött, megkopott, rossz formájú a tetoválásod?

A sminktetoválás egy népszerű megoldás, amely tartós smink hatását kelti, de az élethelyzetek változása, az ízlés alakulása vagy egyszerűen a kivitelezés hibája miatt előfordulhat, hogy az egykor kívánatos tetoválást eltávolítanánk. Két gyakori módszer a sminktetoválás eltávolítására a lézeres és a kémiai megközelítés. A következőkben megvizsgáljuk mindkét módszer előnyeit és hátrányait.

Lézeres eltávolítás

A lézeres eltávolítás a modern technológia egyik csúcsteljesítményű megoldása. Ez a módszer lézerfény segítségével bontja le a tetoválás pigmentjeit, így könnyítve meg a szervezet által lebomlásukat.

Előnyök

  1. Hatékony: A lézeres eltávolítás hatékonyan kezelheti a különböző típusú tetoválásokat, beleértve a sminktetoválásokat is.
  2. Kevesebb mellékhatás: A legtöbb esetben minimális a bőrirritáció, viszont nem tudjuk előre megmondani hány alkalom szükséges az eltávolításhoz illetve nem minden tetoválás lézerezhető

Hátrányok

1. A sötét színű pigmentekkel hatékony

 

Kémiai eltávolítás

A kémiai eltávolítás egy másik elterjedt módszer, amely speciális anyagot használ a pigmentek lebontására és a bőrfelületről való eltávolítására.

Előnyök

  1. Mindenféle színű pigmentre alkalmazható eljárás

Hátrányok

  1. A kémiai eltávolítás után kicsit hosszabb ideig tart, amíg a bőr teljesen meggyógyul

 

Az eltávolítás menete

  • A szalonunkban személyesen megbeszéljük a vendéggel, hogy neki melyik eltávolítás lenne a megfelelő
  • A vendéggel egyeztetjük, hogy milyen lenne a számára ideális sminktetoválás
  • Megállapítjuk milyen eltávolítási módszer alkalmazható az adott tetoválásra
  • Elvégezzük az eltávolítást, megbeszéljük az utóápolási teendőket